İSTANBUL / ATAŞEHİR - Akşemsettin İlkokulu

HİLAL ASLANTÜRK - Sınıf Öğretmeni

7 Ekim 1982 yılında Zonguldak’ta doğdu.  Lise öğreniminin sonuna kadar burada kalan Hilal Aslantürk, 2005 yılında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aktif olarak Zonguldak, Ankara, Ağrı ve İstanbul gibi çeşitli şehirlerde öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

Devlet kadrosuna atandıktan sonra ilk yılını Ağrı ilinin Hamur ilçesinde tamamladı ve burada Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AR-GE biriminde çalışarak, köy okullarının teknolojik açıdan gelişebilmesi adına faaliyetlerde bulundu. Daha sonra mesleğine İstanbul ilinin Ataşehir ilçesinde devam eden Hilal Aslantürk burada da çalışmalarına ve başarılarına devam etti.  Ataşehir’de her yıl  ‘Çevre Şöleni’ kapsamında, geri dönüşüm malzemelerinin değerlendirilmesi ve öğrencilere geri dönüşüm bilincinin kazandırılması amacıyla düzenlenen ve aynı zamanda eserde özgünlük, estetik ve yaratıcılık gibi koşulların da ön planda olduğu maket yarışmasında, öğrencilerle birlikte yoğun çalışma neticesinde hazırladıkları maket,1.lik ödülünün sahibi oldu.  Diğer yandan ‘ Eğitim Programları ve Öğretim ‘ alanında yüksek lisansına devam eden Hilal Aslantürk tezini,’ 4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Dersi Öğretim Programına İlişkin Öğretmen Görüşleri’ başlığı altında 2018 yılında tamamlayarak ‘Bilim Uzmanı ‘unvanını almaya hak kazandı.  Kişisel gelişimine de çok önem veren Hilal öğretmenin aldığı eğitimlerin içerisinde; bilgisayar, İngilizce, spikerlik ve sunuculuk, diksiyon, iletişim, satranç, özel yetenekli öğrencilerin öğretimi gibi konuların yanında son olarak, eğitimini Marmara Üniversitesi’nde aldığı ‘ Yabancılara Türkçe Öğretimi’ yer almaktadır.

Hilal Aslantürk, tüm tecrübe ve bilgisini daha fazla öğrenciye aktarmak, aynı zamanda öğretmenlere ve velilere de faydalı olabilmek istediği için 2018 yılının Nisan ayında ‘Okuma Yazma’ adında bir You Tube kanalı açarak aslında bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış oldu. Kanalın amacı; öğrencilerin harfleri ve konuları tekrar edip pekiştirmesini sağlamak, yeni başlayan öğretmenler için yol gösterici olmak, tüm öğretmenler ve veliler için etkinlik fikirleri verip, öğretmenlerin bunları sınıflarında öğrencilerine, velilerin ise evlerinde çocuklarına uygulamalarına yardımcı olarak öğrenmelerin daha kalıcı, verimli ve eğlenceli olmasını sağlamaktır.

Hilal Aslantürk İstanbul’da öğretmenliğine devam etmektedir.